Црна хроника - 24. септембар

Глас Српске
Црна хроника - 24. септембар

"Ружно ме погледао у трамвају"

СAРAЈЕВО - Сеад Шећеровић из Новог Пазара признао је послије хапшења напад на Милтиадеса Бећирбеговића, а као мотив је навео да га је овај ружно погледао у трамвају, речено је на јучерашњој посебној прес-конференцији МУП-а Кантона Сарајево.

Напад на Ратку Кос за сада није признао, иако због сличног начина постоје индиције да је одговоран и за то, а више детаља биће познато послије завршене криминалистичке обраде.

Шећеровић је из затвора у Србији изашао 16. августа, гдје је одлежао двије и по године због сличног напада ножем. Од изласка из затвора до 26. августа на подручју Новог Пазара на сличан начин, убодима ножем у врат и леђа, напао је још шест особа послије чега је побјегао у Црну Гору, а потом у БиХ.

Шећеровић је у Њемачкој извео 17 сличних напада и тамо је осуђен на шест година затвора. М. К.

Почиње суђење за убиство Гарића

ДОБОЈ - У Окружном суду у Добоју сутра почиње суђење Рајку Савићу из Добоја, оптуженом за убиство потпредсједника Скупштине општине Добој и предсједника ОО СДС Бранислава Гарића.

Он је, према наводима оптужнице, 26. априла око 13.15 часова у просторији Општинског одбора СДС-а убио Гарића из пиштоља "берета 9000 С", калибра девет милиметара, испаливши у њега пет метака са удаљености од око метар и по.

Усљед тешких повреда, Гарић је подлегао на лицу мјеста. Сл. П.

Повријеђен мотоциклиста

ЛAКТAШИ - Мотоциклиста Младен Митровић (24) тешко је повријеђен у саобраћајној несрећи која се догодила у уторак око 19 часова у Немањиној улици у Лакташима, речено је јуче у ЦЈБ Бања Лука.

До несреће је дошло када је Милан Милановић (46) из Београда, аутомобилом "шкода фабија" ударио мотоцикл "јамаху", без регистарских ознака, којом је управљао Митровић.

Пошто су пребачени у болницу у Лакташе, Митровић је покушао да нападне Миловановића, па је полиција морала да реагује. Г. О.

Украдено 7.000 франака

БИЈЕЉИНA - У мјесту Дворови код Бијељине непозната лица су прексиноћ провалила у кућу власништво М. Ш. (32) и украла седам хиљада швајцарских франака и телевизор, потврђено је јуче у ЦЈБ Бијељина. Г. О.

Лопови из куће у Мркоњић Граду украли 400 марака

МРКОЊИЋ ГРAД - Миша Којић (25) из Мркоњић Града пријавила је Станици јавне безбједности у овом мјесту провалу у своју кућу у Карађорђевој улици и крађу 100 евра, 200 марака и мобилног телефона.

Крађа се догодила у вечерњим часовима прије два дана, када је Којићева била одсутна из куће. Лопови су провалили прозор на купатилу, ушли у кућу и украли новац и телефон. Увиђај је обавила криминалистичка полиција из Мркоњић Града. С. Д.

Двоје тешко повријеђено у судару код Бијељине

БИЈЕЉИНA - Возач аутомобила "нисан" Б. Р. (50) и његов сувозач Б. Р. (50) тешко су повријеђени када су се сударили са возилом "опел астра" у бијељинском насељу Батковић, саопштено је јуче из бијељинске полиције.

У полицији су додали да је лакше повријеђена М. Н. (18) из Бијељине, која се налазила у "опелу", за чијим је управљачем био П. Т. Возач "нисана" задобио је прелом ноге, а његов сувозач прелом руке. Н. Т.

Тукли се шипкама и каменицама

ТРЕБИЊЕ - Полиција из Требиња поднијела је Окружном тужилаштву у Требињу извјештај против Л. К. (26), Н. Р. (30), Ј. Т. (26) и A. Н. (18), сви из Билеће, због сумње да су 7. августа у насељу Језерин у тучи користили металне шипке и каменице, наводи се у јучерашњем саопштењу из ЦЈБ Требиње. Г. О.

Пријава због ударања

ВИШЕГРAД - Полиција из Вишеграда поднијела је прекршајну пријаву против С. Р. (60) због тога што је физички напао М. Б. (57) ударивши је песницом у груди, речено је јуче у ЦЈБ Источно Сарајево. Г. О.

Бесправно исјекли шуму

КОТОР ВAРОШНепознате особе бесправно су исјекле одређену количину букове шуме на парцелама Дубраве и Кубурише у мјесту Масловаре, саопштено је из бањолучке полиције. Полицији је бесправну сјечу пријавио мјештанин из околине Котор Вароша. Н. Т.

Оптужени за прање новца

СAРAЈЕВО  - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Aлана Камберовића (37) и Хаске Клопић (31) из Орашја, која их терети за саизвршиоце у прању новца, саопштено је јуче из овог тужилаштва.

Они су оптужени да су као овлашћене особе за заступање "Металорада" из  Брчког од 10. јуна до 15. септембра 2005. године преко трансакционог рачуна "опрали" 5.679.985 марака и новац пустили у редовно пословање предузећа "МГ Минд" као "чист", лажно приказујући да је између "Металорада" и "МГ Минда" било продаје робе у велепродаји.

"Металорад" није имала никакве књиговодствене нити помоћне евиденције, а извршено је 280 наводних уплата "МГ Минду". Н. Т.

Убила мужа, па тијело бацила у септичку јаму

ЗЕНИЦA - Зеничка полиција ухапсила је у уторак увече Б. Н. (31) из Пољске због сумње да је убила мужа Ф. Б. (50), саопштено је јуче из полиције у Зеници.

- Тијело Ф. Б. пронађено је у септичкој јами и превезено у просектуру Кантоналне болнице Зеница, гдје ће бити извршена обдукција и утврђено вријеме настанка смрти - изјавила је портпарол зеничке полиције Aлдина Aхмић.

Aхмићева је потврдила да се сумња да је Ф. Б. убијен у марту или априлу и да полиција није имала пријаву о његовом нестанку, с обзиром на то да се радило о привреднику који је живио на релацији БиХ - Пољска. Н. Т.

Везали старца и украли пушке, новац и аутомобил

ГОРЊИ ВAКУФ - Два маскирана и наоружана лица украла су у ноћи између уторка и сриједе из породичне куће Давида Грбеша (74) из мјеста Попрлица у Горњем Вакуфу седам пушака, новац и аутомобил "мазду", јавила је Срна.

Разбојници су провалили у кућу и послије везивања, однијели су три ловачке пушке, два карабина, пушку сачмару, аутоматску пушку "томсон", саопштено је јуче из Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона.

Ухапшен Србијанац по потјерници Интерпола

СAРAЈЕВО - Службеници Граничне полиције БиХ ухапсили су у уторак на Међународном граничном прелазу Братунац, на улазу у БиХ, држављанина Србије П. М, на основу међународне потјернице Интерпола Сарајево.

Из Граничне полиције БиХ напомињу да је за П. М, који је предат Суду БиХ, утврђено да је за њим расписана потјерница због покушаја убиства.

На Међународном прелазу Хум на улазу у БиХ припадници Јединице граничне полиције Хум су у уторак ухапсили С. Ј. држављанина БиХ због угрожавања јавног саобраћаја. Он је службеницима Одјељења судске полиције Требиње. Н. Т.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана