Црљић саслушан у Тужилаштву

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Директор бањалучке фирме "Синекс лабораторија" и власник "Аква лаб" Сани Црљић, који је јуче ухапшен у оквиру истраге против бившег директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислава Зељковића саслушан је у Републичком тужилаштву.

Према незваничним информацијама Црљић је негирао кривицу, а ускоро се очекује и одлука тужилаштва о приједлогу за одређивање притвора.

Незванично, он је ухапшен због сумње  да је учестовао у незаконитој набавци медицинске опреме вриједне више од 50.000 КМ. Извор близак истрази је рекао да је он у поступцима јавних набавки које је проводио Институт за јавно здравство закључивао уговоре по директној погодби и тако помагао незакониту куповину прескупе опреме. Међу опремом су биле заштитне маске за борбу против вируса корона.

- Према Закону директном погодбом могла се набављати опрема вриједна до 6.000 КМ, а у овом случају тај износ је далеко премашен. Цијена поједине опреме, међу којима и маски вишеструко је увећана у односу на стварну набавну. Сумња се да је "Синекс лабораторија" набављала заштитне маске по 16, а Институту продавала за 69 фенинга без ПДВ-а - рекао је наш извор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана