Ћосић о паљењу два аутомобила на Палама

Срна
Ћосић о паљењу два аутомобила на Палама

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић позвао је надлежне полицијске органе да што прије расвијетле случај који је ноћас узнемирио грађане општине Пале, а у коме су два аутомобила изгорјела.

Ћосић је позвао надлежне да пронађу починиоце и наручиоце уколико се потврди да је ријеч о намјерној паљевини.

"Овакви и слични случајеви напада на туђу имовину су, нажалост, честа појава на Палама и крајње је вријеме да се томе стане у крај. Вјерујем да ће полиција и друге надлежне институције урадити свој посао и да ће починиоци, али и наручиоци, бити пронађени и санкционисани", рекао је Ћосић.

Он је истакао да не постоје разлози који могу оправдати овакво дјеловање, које уноси немир и забринутост међу становништво општине Пале и цијелог града Источно Сарајево.

Наводећи да, нажалост, упркос труду полиције, постоје овакви случајеви на Палама који су остали неразјашњени, Ћосић је поручио да ништа не може оправдати угрожавање цијеле заједнице.

"Материјална штета се може надокнадити, али ако дођемо у ситуацију да губимо животе, да настрада неки случајни пролазник или било шта слично, то је тачка са које нема повратка", упозорио је Ћосић.

Он је напоменуо да је град Источно Сарајево, заједно са шест општина које га чине, једно од најљепших мјеста за живот у Републици Српској и нагласио да ће учинити све што је у његовој моћи да тако и остане.

На Палама су ноћас горјела два аутомобила "шкода", од којих је једно изгорјело у потпуности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана