Члан Шмитовог кабинета „кавасакијем” ударио двије дјевојчице

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Члан кабинета Кристијана Шмита Маркус Моргнер, недавно је скривио саобраћајну несрећу у којој су тешке тјелесне повреде задобиле двије малољетнице, потврђено је за више федералних медија.

Несрећа се догодила 12. новембра у Сарајеву, на пјешачком прелазу недалеко од ОХР-а чији је запосленик Моргнер, иначе њемачки држављанин.

Моргнер је возећи мотоцикл “кавасаки” око 18.30 часова “оборио” Г.Ф. (15) и К.Е. (16) које су прелазиле улицу док је на семафору било зелено свјетло за пјешаке.

Дјевојчице су превезене у Клинички центар Универзитета у Сарајеву и упућене у Клинику за ортопедију и трауматологију, гдје су им констатоване тешке тјелесне повреде, односно преломи. Г.Ф. је задржана на даљем лијечењу, а К.Е. је након указане љекарске помоћи упућена на кућно лијечење.

-Полиција је обавила увиђај по овлашћењу дежурног тужитеља те под надзором Кантоналног тужилаштва наставља даљи рад на документовању свих околности везаних за ову саобраћајну незгоду у којој су два пјешака задобила тешке тјелесне повреде - речено је за Кликс из МУП-а Кантона Сарајево.

Како сазнаје Истрага.ба, Моргнер неће одговарати у БиХ јер се већ позвао на дипломатски имунитет.

Код Моргнера није утврђено присуство алкохола у крви приликом алкотестирања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана