Четворо погинуло у превртању голфа

Горан Обрадовић
Четворо погинуло у превртању голфа

СОКОЛAЦ - Aлександар Голубовић (38) и три деветнаестогодишње дјевојке Милица Добриловић, Свјетлана Комленовић и Надежда Дебелногић, сви из Сокоца, погинули су у стравичној саобраћајној несрећи која се догодила у недјељу увече у Бјелосављевићима код Сокоца.

До трагедије је дошло у недјељу око 22 часа на магистралном путу Рогатица - Подроманија у мјесту Бјелосављевићи, када је Голубовић изгубио контролу над "голфом 5" и преврнуо се.

Из Центра јавне безбједности Источно Сарајево саопштено је да се несрећа највјероватније догодила када је за сада непознати возач "голфа 5" због неприлагођене брзине изгубио контролу над возилом.

- Усљед тога је дошло до заношења возила, слијетања са коловоза и превртања на кров. Током увиђаја, тијела дјевојака пронађена су ван возила, а тијело младића нађено је између предњег и задњег сједишта. Због тога још није утврђено ко је управљао аутомобилом - наводи се у саопштењу из ЦЈБ Источно Сарајево.

Тијела страдалих превезена су у мртвачницу Клиничког центра Касиндо, гдје ће бити обављена обдукција. Возило ће бити упућено на вјештачење како би се утврдила његова исправност и узрок несреће.

Како незванично сазнајемо, они су се у недјељу увече враћали из Рогатице кући у Соколац, а аутомобилом је, како се претпоставља, управљао Голубовић који је његов власник. Мјештанин Бјелосављевића испричао је да је у недјељу увече чуо четири експлозије, али да није знао шта се десило.

- Погледао сам кроз прозор и од ограде нисам ништа видио. Када сам изашао испред куће видио сам аутомобил на ливади поред пута и тијела око њега. Прво смо видјели два тијела око возила и једно унутра. Тек када су се комшије чуле са породицама страдалих, сазнали смо да је још једна особа била у аутомобилу - истакао је поменути мјештанин.

Он је додао да су послије више од једног часа на удаљености од 30 метара од мјеста несреће пронашли тијело још једне дјевојке. Мјештани причају да су на овом путу честе саобраћајне несреће, али да се на подручју соколачке општине никада није десила оваква трагедија.

Свјетлана Комленовић је била успјешан спортиста и чланица смучарског клуба "Гласинац".

- Комленовићева је прошла све селекције у нашем клубу и донијела бројне медаље са разних такмичења. Медаље је освајала на првенствима Србије, Републике Српске и БиХ и на више меморијалних такмичења и купова. Управо се спремала за одлазак на једно велико међународно такмичење. Као чланица репрезентације БиХ требало је да наступи на такмичењима у биатлону, која ће се одржати у оквиру Европа купа у Италији, Шведској и Русији - испричао је тренер смучарског клуба Гласинац Миломир Боровчанин.

Скупштина општине Соколац уторак је прогласила даном жалости, те је наложено спуштање застава на пола копља на свим привредним и јавним институцијама. У свим угоститељским објектима јуче и данас је забрањено пуштање музике, што ће контролисати комунална полиција.

Црни викенд

Осим трагедије у Бјелосављевићима, у саобраћајним несрећама које су се догодиле у петак, суботу и недјељу на путевима у БиХ погинуло је још шест особа, док је више од 20 повријеђено. У суботу нешто послије поноћи у Шипову погинули су Владимир Јовић (24) и Горан Ступар (40), обојица из Шипова, а пет особа је тешко повријеђено.

У петак увече и на магистралном путу Прњавор - Клашнице у мјесту Поточани погинуо је пјешак Митар Попадић (51).

У Требињу је у недјељу ујутро погинуо Петар Ивковић, а два његова сапутника су тешко повријеђена. Два аутобуса су се сударила у суботу око осам часова на магистралном путу Бањалука - Приједор, а тада је повријеђено 13 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана