Четворо младих повријеђено у тешкој саобраћајној несрећи код Требиња: Ишли са пикника па слетјели с пута

Невена Рељић
Четворо младих повријеђено у тешкој саобраћајној несрећи код Требиња: Ишли са пикника па слетјели с пута

ТРЕБИЊЕ - Требињац Марко Б., сувозач у “рено клију”, тешко је повријеђен, а три његова пријатеља задобила су лакше повреде када су аутомобилом “рено клио” ударили у подножје брда у Биограду код Требиња, сазнаје “Глас Српске”.

Несрећа се догодила јуче ујутро на путу Требиње - Дубровник. Незванично, осим Марка, у аутомобилу су били његови суграђани Срђан Р., Милош Р. те Сергеј Т. који су лакше повријеђени. Сви учесници ове несреће су младе особе, у раним двадесетим годинама.

Марко је након указане прве помоћи због тежине повреда превезен у Клинички центар Црне Горе у Подгорици, гдје се љекари боре за његов живот. Незванично сазнајемо да се несрећа десила када су се четворица пријатеља враћала кући са роштиљања.

Извор близак истрази је рекао да се претпоставља да су били у алкохолисаном стању. Ипак, детаљи ће бити познати након што се спроведе истрага и ураде неопходна вјештачења.

Из Полицијске управе Требиње потврдили су да се ова несрећа десила 26. априла иза поноћи.

- У несрећи је учествовао “рено клио” у коме су биле четири особе, од којих су три повријеђене лакше, а једна теже. Теже повријеђени је превезен у Клинички центар Црне Горе у Подгорици - саопштили су из Полицијске управе Требиње не наводећи друге детаље.

Истакли су да ће околности ове несреће као и узрок бити познати након што се заврши истрага. Требињци кажу да одавно није забиљежена овако тешка несрећа у којој су повријеђене младе особе.

Осим ове, на подручју Херцеговине током викенда догодила се и  саобраћајна несрећа у мјесту Орах код Билеће.

Према полицијском саопштењу, до ове саобраћајне несреће дошло је у петак око 21 час, када су се сударили “голф” који је возио М. Г. и “пасат” којим је управљао Ранко Д. из овог мјеста. У овој несрећи није било повријеђених, али је причињена материјална штета.

Сазнајемо да је возач “пасата” Ранко Д. највјероватније изазвао саобраћајку, након чега је побјегао са лица мјеста. Полиција га је недуго потом пронашла и алкотестирањем утврдила да има 1,63 промила алкохола у крви.

Алкохол

Из Полицијске управе Требиње саопштено је да је полиција током викенда из саобраћаја искључила 37 особа у источној Херцеговини због вожње под дејством алкохола, од којих су седморица ухапшена, а највећа измјерена количина алкохола у крви била је 2,92 промила. У полицији истичу да је најчешћи узрок саобраћајних несрећа вожња под утицајем алкохола те апелују на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана