Четворка пријављена тужилаштву: Разним муљажама оштетили предузеће за 1,2 милиона КМ

Н.Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Бизнисмен Саша Кондић осумњичен је да је незаконитим поступањем фирми причинио штету од око 1.2 милиона, потврђено је "Гласу Српске".

Осим њега за исте незаконитости  осумњичени су и Данијел Каралић, Игор Јовановић и Јовица Предојевић, које терете да су кривично дјело починили као саизвршиоци.

Наводећи иницијале из Полицијске управе Бањалука, саопштено је да су против поменутих поднијели извјештај Окружном тужилаштву у Бањалуци.

Истакли су да се С.К. из Бањалуке терети се за кривично дјело незаконито поступање у привредном пословању", а  Д.К., И.Ј. и Ј.П., сви из Бањалуке за три кривична дјела саизвршилаштво. 

- Лице С.К. се сумњичи да је у августу 2020. године, као директор и предсjедник Управног одбора једног привредног друштва из Бањалуке, потписао Одлуку о продаји некретнине, у којој је констатовано да предметна некретнина не чини имовину велике вриједности за привредно друштво, тако да продаја није у надлежности скупштине привредног друштва. На основу наведене Одлуке потписан је Уговор о продаји некретнине једном правном лицу из Бањалуке за 1.200.000 КМ, који износ купац никада није исплатио привредном друштву - стоји у саопштењу.

Додаје се да је на основу рјешења Окружног привредног суда у Бањалуци у мају 2021. године извршено је вјештачење којим је утврђено да је на дан потписивања Уговора предметна некретнина представљала велику вриједности за привредно друштво. 

- Лица Д.К. као члан Управног одбор привредног друштва, И.Ј. као директор правног лица и Ј.П. као пуномоћник директора правног лица се сумњиче да су заједничким договором и дјеловањем са Д.К., омогућили потписивање купопродајног уговора иако су знали да купац неће исплатити договорени износ новца. Овим кривичним дјелима привредном друштву је причињена материјална штета у износи од 1.200.000 КМ - стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана