Четворка осумњичена да је оштетила "Водовод" Бијељина за 258.000 КМ

Небојша Томашевић
Четворка осумњичена да је оштетила "Водовод" Бијељина за 258.000 КМ

БИЈЕЉИНА - Предраг Перковић, Ивана Станишић, Милан Панић и Бобан Савић пријављени су Окружном јавном тужилаштву у Бијељини због сумње да су разним злоупотребама предузеће "Водовод" из Бијељине за око 258.000 КМ, сазнаје "Глас Српске".

Против њих је Министарство унутрашњих послова Републике Српске поднијело извјештај поменутом тужилаштву којим им на терет ставља да су починили злоупотребу службеног положаја или овлашћења.

- П.П, И.С. и М.П су осумњичени да су као одговорна лица привредног друштва из Бијељине закључивали уговоре са другим привредним друштвом из Бијељине, те одобрили плаћање рачуна супротно потписаном уговору – саопштио је МУП.

Такође су, додају, П.П. и М.П. осумњичени да су у својству одговорних лица привредног друштва из Бијељине у периоду од 2019. до 2021. године, закључивали уговоре у вези са грађевинским радовима са другим привредним друштвом из Бијељине, те испостављали и плаћали фактуре, након чега је утврђено да изведени радови не одговарају чињеничном стању изведених радова и врсти требованог материјала.

Б.С. и И.С. су осумњичени да су као одговорна лица привредног друштва из Бијељине потписивали издатнице материјала на одређени новчани износ, након чега је утврђено неслагање приказаних количина утрошеног материјала са стварно изведеним обимом радова и утрошком материјала.

-Пријављена лица су осумњичена да су на овај начин оштетила привредно друштво из Бијељине за износ од око 258.000 КМ. Такође, сва четири лица се сумњиче да су као одговорна лица привредног друштва наложили радницима запосленима у овом друштву извођење радова у приватне сврхе на властитим имањима и имањима других лица са подручја Бијељине – додају у полицји.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана