Четворка из Приједора починила 11 крађа и украла 4.630 КМ

Н.Т.
Четворка из Приједора починила 11 крађа и украла 4.630 КМ

ПРИЈЕДОР - Четворица приједорчана ухапшена су у полицијској акцији "Хупер" због сумње да су починили више крађа те украли око 4630 марака, одређену количину горива и алкохолних пића, док саопштено је из Полицијске управе Приједор.

Незванично сазнајемо да су ухапшени Адис  Џ. (19) из Кевљана, Фадил Ј. (18) из Козарца, Алмин Х. (20) из Трнопоља те Рамо В. (24) из Кевљана.

Како је саопштила полиција наводећи иницијале, терете их да су починили 13 кривичних дјела, а код њих је пронађено оружје и муниција.

Полиција их терети да су у протеклих неколико мјесеци из моторних возила отуђивали акумулаторе и погонско гориво, из стамбених објеката алкохолна пића.

- На терет им се ставља и да су у току ноћи између 13. и 14. децембар, из угоститељског објекта у Петровом Гају, из апарата за игре на срећу, отуђили металне кутије у којима се налазио новац у износу од 4.630 марака. Истакли су да је криминалистичком обрадом утврђено  да су осумњичени Р.В. и А.Џ. починили кривична дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, док су осумњичени А.Џ., Ф.Ј. и А.Х. починили укупно 11 кривичних дјела крађа и тешка крађа од којих једно у покушају-саопштила је ПУ Приједор.

Истакли су да су претресом кобјекара који користе осумњичени пронађни украдени предмети, као и пушке и муниција те око 3.580 КМ у различитим апоенима.

- Пронађене су и двије аутоматске пушке, двије полуаутоматске пушке, бајонети, оптички нишан, већа количина пушчане муниције, панцирни прслук, металне кутије из апарата за игре на срећу. Заплијењени су и канистери за гориво, као и други предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку-рекли су у ПУ Приједор.

Појаснили су да ће одузети судском наредбом депоновани су у депозит Основног суда у Приједору, а након комплетирања предмета, Окружном јавном тужилаштву Приједор, против осумњичених лица биће достављени извјештаји за почињена кривична дјела.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана