Четири особе ухапшене због неовлаштеног посједовања оружја

ГС
Foto: Срна

ГРАДИШКА - Полиција у Српцу ухапсила је четири особе из овог мјеста и Прњавора због изазивања опште опасности и недозвољене производње и промета оружја.

Ухапшено је лице чији су иницијали М.М. из Српца због кривичних дјела изазивање опште опасности и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, затим М.Л. и Л.М. из Српца и Д.Н. из Прњавора због недозвољене производње и промета оружја, преноси РТРС.

Из Полицијске управе Градишка саопштено је да је полиција у Српцу дошла до сазнања да у мјесту Жупски Разбој више лица константно узнемирава грађане безобзирним понашањем и пуцањем из ватреног оружја.

Након истраге, полиција је утврдила да је 28. августа у Разбоју Жупском лице М.М. испалило више хитаца из ватреног оружја и узнемирило грађане, док је за три лица утврђено неовлаштено посједовање оружја.

Код ухапшених су пронађени и одузети предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку - пушке и ручна бомба.

О околностима је упознат тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио да ова лица након испитивања буду пуштена на слободу, а да се против истих у редовној процедури достави извјештај о почињеним кривичним дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана