Четири лица ухапшена у акцији тројка, за петим се трага

Срна
Четири лица ухапшена у акцији тројка, за петим се трага

Приједор - У полицијској акцији расвјетљавања више имовинских деликата у Приједору и Добоју ухапшена су четири лица, а за једним лицем се интензивно трага, рекао је данас начелник Сектора крим-полиције Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Приједор Радомир Дукић.

У акцији "Тројка" јуче су ухапшена лица чији су иницијали Н.Н. /34/, С.Б. /32/ и В.М. /41/ из Бањалуке, те И.Д. /41/ из Новог Града.


"Лица су у нашим просторијама и под нашим надзором и данас ће поступајући тужилац одлучити о томе да ли ће бити пуштена на слободу или ће бити предложен притвор", рекао је Дукић на конференцији за новинаре у Приједору.

Он је навео да су у претресу пронађени материјални докази који ухапшене повезују са три тешке крађе - једној у тржном центру "Бинго" у Добоју и двије у Приједору - у бутику "Бенг бенг" гдје је материјална штета износила око 10.000 КМ и у продавнци "Никић" гдје је причињена штета од око 5.000 КМ.

"Постоје индиције, трагови и основана сумња да је најмање једно лице повезано са случајем тржног центра жБингож у Приједору и на томе ћемо интензивно радити", најавио је Дукић.

У случају тржног центра "Бинго" Приједор има више кривичних дјела. Украдено је возило којим су починиоци разбили улазна врата центра, материјална штета у мјењачници унутар овог центра процијењена је на 95.000 КМ, а у ноћи извршења ових дјела запаљено је и једно возило вриједно између 20.000 и 30.000 КМ.

"Код једног лица нађено је и нелегално оружје. У питању су два ракетна бацача, такозване зоље, и један пиштољ и оквир за пиштољ, за шта ће бити поднесен извјештај тужилаштву", навео је Дукић.

Начелник ЦЈБ-а Приједор Далибор Иванић рекао је да је "Тројка" планска акција која се припрема дужи период, синхронизовано и у коордницији ЦЈБ-а Приједор, ЦЈБ-а Добој, Управе крим-полиције МУП-а Републике Српске и уз ангажовање специјалне јединице полиције и припадника Јединице за подршку.

"Вјерујемо у наредних мјесец дана да ће све бити много јасније. Углавном, цијенимо акцију успјешном", истакао је Иванић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана