Четири године од убиства сарајевских полицајаца, осумњичене три особе

Срна
Foto: Anadolija

САРАЈЕВО - Четири године након убиства сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, који су страдали на данашњи дан у Сарајеву приликом обављања службене дужности, истражне радње су при крају, а Тужилаштво БиХ има три осумњичене особе.

Шеховић и Вујиновић су 26. октобра 2018. године у патроли затекли неколико особа које су покушале украсти аутомобил у сарајевском насељу Алипашино Поље.

Ова двојица полицајаца су настојећи да спријече разбојнике у њиховој намјери брутално ликвидирани хицима из аутоматске пушке.

Истрага је довела до Саве Мариновића који је крајем јула ове године изручен БиХ и тренутно се налази у КПЗ-у у Сарајеву.

Мариновић је био у Њемачкој у затвору због других кривичних дјела, а њему је Кантонални суд у Сарајеву одредио притвор и за њим расписао међународну потјерницу.

Траг је до Мариновића одвео након што се полицији предао Александар Мацан, који је, такође, осумњичени у овом процесу. Он је свједочио да је био на мјесту убиства наводећи да је Маринковић пуцао.

Трећи осумњичени је Марко Трифковић Жижан, који је хапшен у предмету "Волан", који је и интензивиран након убиства сарајевских полицајаца и сумње да је све повезано са крађом аутомобила, да би на крају био ухапшен и осумњичен и у овом предмету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана