Чамбер тужиоцу нудио споразумно признање кривице за убиство Савановића

Небојша Томашевић
Чамбер тужиоцу нудио споразумно признање кривице за убиство Савановића

БАЊАЛУКА - Далибор Чамбер (47) из Лакташа, оптужени за убиство Душка Савановића (24) и рањавање Алексе Бабића, још у априлу је нудио Окружном тужилаштву да закључе споразум о признању кривице.

Овај приједлог је на данашњем суђењу као доказ предао његов адвокат Милош Палексић.

Како сазнајемо у том споразуму није била одређена казна, а оптужени од тужиоца никада није добио одговор на  приједлог да разговарају о признању. Осим споразума, Чамберов бранилац као доказе је суду између осталог предао и медицинску документацију о његовим повредама.

Као докази одбране раније су предложени и неуропсихијатријско вјештачење Чамбера, као и вјештачење повреда које је задобио кобне вечери. Ти докази требало би да буду изведени на следећем рочишту заказаном за крај августа.

Према оптужници, Чамбер је злочин починио у новогодишњој ноћи, 31. децембра прошле године око 22.30 часова испред бензинске пумпе „НИС Петрол“ у Трну.

Ту је дошло до сукоба између њега и Милана Ђуђевића   с једне те Бабића и  Савановића с друге стране. Чамбер је током сукоба прво пуцао на „мерцедес“ у којем су били Савановић и Бабић, да би након њиховог заустављања и изласка из аута пуцао на Бабића и погодио га у лијево стопало те кренуо за њим. Савановић је тада кренуо за Чамбером те га ударио  песницом у главу и оборио на асфалт.  Када је пао на леђа Чамбер је испалио хитац према Савановићу, који је био окренут леђима и удаљен између два до три метра од њега. Савановић је преминуо у болници.  Ђурђевић је признао кривицу те је осуђен на годину затвора за помоћ учиниоцу кривичног дјела. Он је након злочина одвезао Чамбера с лица мјеста те му помогао да сакрије пиштољ и друге трагове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана