Буха ухапшен због пријетњи Вукановићу и његовој мајци

ГС
Буха ухапшен због пријетњи Вукановићу и његовој мајци

ТРЕБИЊЕ- Полиција у Требињу ухапсила је Небојшу Буху због угрожавања сигурности које је изазвао доласком испред породичне куће народног посланика и лидера Листе за правду и ред, Небојше Вукановића.

Требињска полиција, саопштила је, наводећи иницијале да је Буху ухапсила због почињеног кривичног дјела угрожавање сигурности.

- Н.Б. је дошао испред породичне куће Н.В. из Требиња и упутило низ пријетњи које су изазвале осјећај угрожености по живот и тијело лица чији су иницијали Н.В.

По налогу Окружног јавног тужилаштва у Требињу полицијски службеници су извршили претрес стана и путничког аутомобила које користи осумњичено лице – саопштила је полиција.

Све мјере и радње с циљем документовања кривичног дјела угрожавање сигурности полицијски службеници предузимају под надзором Окружног јавног тужилаштва у Требињу, наводи се у саопштењу.

Вукановић је раније објавио да је јуче без икаквог повода и разлога, око 13 часова, док је био на путу, а његова мајка сама код куће, Небојша Буха, супруг Ане Бокоњић Буха, дошао је у кућу у коју станује.

-Покушао је на силу да уђе, а онда узнемиравао моју мајку, питао гдје сам те пријетио да ће ме убити и са мном се разрачунати, јер спомињем његову супругу која је портпарол директора „Електропривреде“ Луке Петровића - тврди лидер Листе за правду и ред, Небојша Вукановић.

Објавио је и снимак надзорне камере на коме се види мушкарац који куца на прозор, потом на врата.

–Мајка се јако узнемирила, а данас поподне дала је изјаву полицијским инспекторима, који су након пријаве дошли да је саслушају, а о свему је обавијештен и дежурни окружни тужилац– навео је Вукановић на својој интернет страници додавши да његова мајка има 77 година и да је прије десетак дана изашла из болнице

Каже да Буху, који је запослен у Електро-Херцеговини, познаје од раније, некад му је био комшија, као млађи су играли кошарку.

–Њега нисам спомињао никада, нити његову жену у скорије вријеме, осим што сам недавно рекао да је комшиница директорице Музеја Херцеговине и Градске библиотеке, када сам снимао стан Иване Грујић–  тврди Вукановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана