Брутална смрт пензионера! Убили га цимери у ћелији: Данима се иживљавали, силовали га дршком…

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је данас да је поступајући тужилац наредио хапшење осумњичених затвореника Срећка С. (20), Саше С. (21) и Далибора П. (21) који се сумњиче за убиство С.Б. (74) са којим су дијелили затворску ћелију у КПЗ "Падинска скела".

Тужилац је 4. фебруара обавијештен о смрти С.Б. након чега је наложио да се обави обдукција са токсикологијом, која је завршена 8. марта и која је показала да је умро насилном смрћу.

Тројица осумњичених су саслушани у тужилаштву 14. марта, гдје се Срећко С. бранио ћутањем, а друга двојица осумњичених су изнијела своју одбрану, а како се наводи они су од јануара до 4. фебруара у соби у којој су заједно боравили, С.Б. свакодневно прихички, физички и сексуално злостављали, пошто му је нестало новца којим је у затворској кантини куповао намирнице за осумњичене.

Пресуда у коју је "Блиц" имао увид открива да је Станимир Б. (74) робијао због петарде која је бачена са терасе његовог стана. Осуђен због петарде! Како сазнајемо, а шта се наводи у пресуди Прекршајног суда у Младеновцу у коју је "Блиц" имао увид, он је осуђен на казну од 30.000 динара 15. децембра прошле године коју је био дужан да исплати у року од 15 дана. У супротном, како се наводи у пресуди, новчана казна се замијењује затворском.

Додаје се да су га свакодневно шамарали, тукли ногама и рукама у предјелу главе и тијела, а једном приликом га је Далибор П, како се сумња, кољеном ударио по теијлу и ребрима, док га је другом приликом сексуално злостављао дршком од метле.

Осумњичени Саша С. га је, како се сумња, тјерао да пије његову мокраћу из шоље за кафу, док му је Срећко С. пешкиром извлачио језик из уста како би га онемогућио да се пожали командирима на злостављање и понижавање које трпи.

С.Б. је 3. фебруара био на љекарском прегледу усљед повреда које је задобио, али усљед страха није пријавио злостављање које трпи, па су га исте вечери осумњичени одвели у купатило гдје су га поливали хладном водом.

Сутрадан се здравстено стање С.Б. знатно погоршало, па је усљед задобијених повреда, губитка веће количине крви и поремећаја дисања и циркулације због обостраних прелома ребара и грудне кости и компликација С.Б. преминуо.

Сви осумњичени, као и оштећени, су издржавали казне затвора због учињених прекршаја, а осумњиченима је одређен притвор да не би у кратком временском периоду поновили кривично дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана