Брковић ухапшен у аутобусу на граници

Ј. С.
Брковић ухапшен у аутобусу на граници

БАЊАЛУКА - Бивши шампион БиХ у кик-боксу и осумњичени у оквиру акције "Кодекс" Лука Брковић ухапшен је данас на граничном прелазу Градишка у аутобусу који је кренуо из Дортмунда за Неум, потврђено је "Гласу Српске".

У Граничној полицији казали су, наводећи иницијале, да је Брковић ухапшен на улазу у БиХ.

- Граничним провјерама је утврђено да су за путником Л. Б. расписане двије активне потраге и то Основног суда Бањалука због неовлаштене производње и промета опојним дрогама, и од стране МУП-а Републике Српске ПУ Бања Лука због истог кривичног дјела - казала је портпаролка Граничне полиције БиХ Франка Вицан.

Она је додала да су на основу тих потрага припадници Јединице граничне полиције Градишка ухапсили осумњиченог и предали у даљу надлежност и поступање припадницима Интервентне јединице судске полиције Бањалука.

У Окружном суду у Бањалуци казали су, наводећи иницијале, да је Брковић ухапшен по основу рјешења тог Суда.

- Тим рјешењем му је одређен притвор, а даљи поступак против осумњиченог водиће се складу са законом - рекли су кратко у бањалучком Окружном суду.

Подсјећамо, акција "Кодекс" релизована је почетком децембра ове године када је ухапшено девет особа, заплијењено око два килограма марихуане и 260 грама кокаина, а осумњичени Брковић се крио у иностранство.

Седам осумњичених тада је предато у бањалучко Окружно тужилаштво и то Милорад Вуковић звани Луис, Петар Марјановић, Аљоша Марић, Саша Мирковић, Филип Бојић, Владимир Зечић и Горан Ђурица, сви са пребивалиштем у Бањалуци. Осим њих, ухапшени су и боксер Дарко Јарић и Драган Драгичевић, али су након испитивања пуштени.

Ова добро организована криминална група је према незваничним информацијама продавала наркотике од краја 2019. године до 6. децембра ове године на подручју Бањалуке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана