Брчко: Ухапшен осумњичени за паљење аутомобила посланика Војновића

Срна
Брчко: Ухапшен осумњичени за паљење аутомобила посланика Војновића

БРЧКО - Полиција Брчко дистрикта ухапсила је двадесетогодишње лице из Брчког чији су иницијали Н.Т. због основа сумње да је по захтјеву лица Н.К, уз новчану накнаду, изазвало пожар на возилу марке "кија" у власништву посланика Скупштине дистрикта Уроша Војновића.

Лице Н.Т. је починило кривично дјело изазивање опште опасности из Кривичног закона Брчко дистрикта, саопштено је данас из Полиције.

Ово лице ће у току дана уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предато у надлежност и даље поступање Тужилаштву Брчко дистрикта.

Полицијски службеници су јуче у службене просторије позвали и привели три лица од којих је узето пет изјава на околности паљевине возила Уроша Војновића, те су пронађени и привремено одузети одређени предмети важни за кривични поступак, након чега је лице Н.Т. ухапшено.

Лице из Брчког чији су иницијали Н.К. је 26. августа лишено слободе и предато у надлежност Тужилаштву Брчко дистрикта због основа сумње да је починило кривична дјела изазивање опште опасности на штету једног угоститељског објекта и паљевине још једног моторног возила.

Тужилаштву Брчко дистрикта ће против овог лица бити упућена допуна извјештаја о почињеном кривичном дјелу којим ће бити обухваћено и кривично дјело изазивање опште опасности на штету Уроша Војновића, наведено је у саопштењу.

Аутомобил који је у власништву посланика Уједињене Српске у Скупштини Брчко дистрикта Уроша Војновића запаљен је 29. маја у раним јутарњим часовима испред његове породичне куће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана