Брчко: Оптужница због прикривања података приликом запошљавања

Срна
Брчко: Оптужница због прикривања података приликом запошљавања

БРЧКО - Тужилаштво Брчко дистрикта подигло је оптужницу против Алмира Кукуљевића (38) због сумње да је приликом запошљавања прикрио податке о себи и прибавио погодности пријема у државну службу.

Кукуљевић је оптужен да у писаној изјави није навео истините податке да у вријеме пријема у државну службу при Влади дистрикта није био на неспојивој функцији у Јавном предузећу "Путеви Брчко", саопштено је из Тужилаштва дистрикта.

На терет му је стављено да је средином 2018. године, у процедури избора службеника у Одјељењу за комуналне послове са намјером да радни однос заснује противзаконито, дао изјаву у којој је садржан неистинит податак о његовим функцијама у Управном одбору "Путева Брчко".

Сумња се да је Кукуљевић, свјестан неспојивости тих функција с дужностима службеника, у процедуру именовања доставио изјаву у којој је навео да није члан Управног одбора "Путева Брчко", иако је у то вријеме обављао функцију члана и предсједника одбора.

Не знајући да је Кукуљевић на неспојивој дужности, градоначелник дистрикта га је именовао на радно мјесто виши стручни сарадник за нормативне и опште правне послове у Пододјељењу за капиталне инвестиције, напомиње се у оптужници.

Кукуљевић је оптужен за кривично дјело обмана при добијању кредита или других погодности Кривичног закона Брчко дистрикта са прописаном казном затвора од шест мјесеци до три године. Оптужница је потврђена пред Основним судом дистрикта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана