Брчко: Једномјесечни притвор ухапшеном владином службенику

Срна
Брчко: Једномјесечни притвор ухапшеном владином службенику

БРЧКО - Основни суд у Брчком, на приједлог Тужилаштва дистрикта, одредио је једномјесечни притвор петесетогодишњем службенику Владе чији су иницијали В.Б. који је ухапшен прије два дана и који је осумњичен за примање дара или других облика користи у вези са обављањем службене дужности, саопштено је из Тужилаштва.

Једномјесечни притвор ухапшеном, који је запослен у владином Одјељењу за пољопривреду, шумарство и водопривреду на пословима чувара шума, одређен је због опасности да ће утицајем на свједоке ометати кривични поступак.

Тужилаштво Дистрикта отворило је истрагу против лица чији су иницијали В.Б. због сумње да је током ове године у више наврата од лица која се баве продајом дрвних сортимената захтијевао новац да би обавио службене дужности. Сумња са да је од већег броја лица тражио новац уз захтјев да посредује у продаји, а ако то не би прихватили, одбијао је да изађе на лице мјеста ради сачињавања документације о отпреми, те им пријетио обуставом сјече шуме.

Он је прије два дана лишен слободе у мјесту Брка код Брчког када је, да би извршио премјеравање и отпрему посјечених дрвних сортимената, од лица чији су иницијали Б.М. примио тражени новчани износ од 600 КМ, а јуче је предат поступајућем тужиоцу и испитан у својству осумњиченог.

Иако се осумњичени може жалити Апелационом суду дистрикта, жалба на рјешења о притвору не задржава његово извршење.

Тужилаштво и Полиција дистрикта интензивно настављају прикупљање доказа за ово продужено кривично дјело примање дара и других облика користи , с прописаном казном затвора од једне до десет година.

"Доказивање кривичних дјела корупције у локалним јавним службама и строго кажњавање њихових починилаца међу највећим је приоритетима у раду Тужилаштва и Полиције", наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана