Брчко: Члану владине Комисије за стамбено збрињавање Рома шест мјесеци затвора због примања мита

Срна
Брчко: Члану владине Комисије за стамбено збрињавање Рома шест мјесеци затвора због примања мита

БРЧКО - Члан Комисије за стамбено збрињавање Рома Владе Брчко дистрикта Ћазим Салиховић /55/ неправоснажно је осуђен на шест мјесеци затвора за кривично дјело примања дара или других облика користи, саопштено је из Тужилаштва Брчко дистрикта.

Тужилаштво Брчко дистрикта доказало је кривицу Салиховића, оптуженог да је након додјеле станова за социјално становање у насељу Ново Брчко од корисника захтијевао и примио новац, наводи се у саопштењу.

Салиховић, који је у надлежној комисији градоначелника учествовао као представник Удружења "Роми на дјелу", је пред Основним судом Брчко дистрикта оптужен да је 2017. године, након доношења ранг-листе социјално најугроженијих породица за стамбено збрињавање, од корисника намјенски изграђених станова у брчанском насељу Ново Брчко захтијевао новчану противуслугу.

Оптужница га терети да је, проналазећи их на њиховим адресама или позивајући их на разговор, од осам лица затражио противуслугу, односно новац у износу од 50 КМ, 200 КМ, па до 1.000 КМ, који су му у неколико случајева вишекратно исплаћивани.

Оптужницу за продужено кривично дјело примање дара или других облика користи Тужилаштво је доказало пред судом у свих осам тачака.

Оптуженом је за ово кривично дјело изречена и мјера одузимања имовинске користи од 2.810 КМ, коју је дужан да уплати на рачун дистрикта Брчко.

Он се на пресуду може жалити побијати жалбом пред Апелационим судом Брчко дистрикта.

Доказивање и кажњавање кривичних дјела корупције у локалним јавним службама и даље је међу највећим приоритетима у раду Тужилаштва и Полиције Брчко дистрикта, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана