Брчаку пет година затвора због утаје 300 хиљада КМ пореза

ГС
Брчаку пет година затвора због утаје 300 хиљада КМ пореза

БРЧКО - Југослав Илић (41) из Брчког осуђен је на пет година затвора због утаје пореза у износу већем од 300 хиљада марака.

Илића је на пет година затвора осудио Основни суд у Брчком, а како је наведено у оптужници, због чињенице да је за четири године утајио порез на доходак.

- Тужилаштво Брчко дистрикта оптужило је Илића да је као физичка особа од 2009. до 2012. године избјегао плаћање пореза на доходак остварен непосредно из иностранства. Њега терете да није сачинио и поднио годишњу пореску пријаву Пореској управи дистрикта, нити је по рјешењу тог органа доставио доказ да је такву пријаву поднио у иностранству. Стога је оптужен за утају више од 300 хиљада КМ пореза на износ дохотка, који је за четири године износио више од два милиона швајцарских франака и 200 хиљада евра – навели су у тужилаштву.

Оптужницу против Илића за пореску утаје тужилаштво је доставило суду, који га је и осудио, а осим пет година затвора изречена му је и мјера према којој је у буџет дистрикта дужан уплатити утајени износ пореза од 318.310,84 КМ.

На ову пресуду дозвољена је жалба Апелационом суду Брчко дистрикта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана