Брчаку година робије: Искориштавао малољетнице за порнографију!

Небојша Томашевић
Брчаку година робије: Искориштавао малољетнице за порнографију!

БРЧКО – Сувад Дједовић (28) из Брчког осуђен је у Основном суду Брчко дистрикта на на годину затвора због искориштавања три малољетнице ради порнографије.

Према оптужници, на основу које је осуђен, Дједовић је од августа 2015. године до фебруара 2016. године користећи друштвену мрежу Фејсбук, са свог корисничког налога, од малољетнице рођене 2000. године захтијевао и на свој профил добио 14 фотографија на којима су снимљени голи интимни дијелови њеног тијела. Како се наводи оптужени је такве фотографије оставио меморисане на свом Фејсбуку и  похранио у меморију  рачунара. Даље се наводи да је осим тога оптужени с другог фејсбука  налога преузео и похранио у рачунар седам фотографија на којима су снимљени голи интимни дијелови тијела друге малољетнице, рођене, такође, 2000. године.

Тужилаштво  Брчко дистрикта је саопштило да је ова  пресуда резултат акције ”Хакер” коју су тужилаштво и полиција Брчко дистрикта спровели у децембру 2016. године

- Убрзо је спроведена свеобухватна проширена истрага, која је окончана подизањем оптужница против већег броја осумњичених. Због посједовања великог броја фотографија малољетних жртава до којих су долазили путем различитих фејсбук налога, тражењем фотографија од жртава, али и дијељењем и преузимањем с интернета, њима је стављено на терет кривично дјело искориштавање дјетета или малољетника ради порнографије - наводе у Тужилаштву

Додају да је по једној од оптужница из 2018. године доказана кривица четворице оптужених и донесене су осуђујуће пресуде. Три починиоца су осуђена на условне казне од три, пет и осам мјесеци. Један оптужени је ослобођен кривице, док је Дједовићу потврђена пресуда од годину дана затвора.

Сувад Дједовић је познат као учинилац бројних кривичних дјела и раније је осуђиван.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана