Брчак осуђен на три и по године робије због смрти госта локала

Јасмина Салопек
Брчак осуђен на три и по године робије због смрти госта локала

БРЧКО - Елмир Чолић (25) из Брчког осуђен је на три и по године затвора јер је прошле године у Горњем Рахићу "голфом" улетио у башту кафића "Ашчилук" и повриједио више људи и усмртио Шећу Каралића.

Чолић је осуђен на основу споразума о признању кривице са Тужилаштвом.

Из Тужилаштва подсјећају да су након двомјесечне истраге оптужили Чолића да је 16. маја 2021. у стању тешког пијанства аутомобилом "голф" при великој брзини ударио у башту локала "Ашчилук" у Горњем Рахићу, гдје је био окупљен већи број гостију.

Он је том приликом нанио тешке тјелесне повреде Шећи Каралићу који је од шока преминуо.

Истовремено, дошло је до наношења лаких тјелесних повреда Зијаду Каралићу, који је вјероватно био мета, и Џ. С, али и изазивања непосредне опасности по њихове животе, као и животе М. Л, А. Р, А. М. и других лица која су се ту затекла.

Додају да је Чолић убрзо ухапшен и стављен у притвор, док је истрага Тужилаштва и Полиције Дистрикта ефикасно настављена, те је завршена за непуна два мјесеца.

Тужилаштво је 13. јула подигло оптужницу против Чолића теретећи га за тешка кривична дјела против опште сигурности људи и имовине.

У поступку пред Основним судом Дистрикта, Тужилаштво и оптужени недавно су закључили споразум о признању кривице у складу с којим је Елмир Чолић осуђен на казну затвора од три године и шест мјесеци.

- Изузев одлуке о кривичноправној санкцији, оптужени пресуду може побијати жалбом пред Апелационим судом дистрикта Брчко-стоји у саопштењу брчанског Тужилаштва.

Тадашњи извори рекли су да је истрагом утврђено да је, по свему судећи, нападу претходила свађа између Зијада Каралића и Чолића.

- Вјерује се да је након тога Чолић намјеравао да прегази возилом Зијада, али је усмртио Шећу- истичу извори.

Подсјетимо, Зијад Каралић је у фокусу медија био и прије неколико година, када је објављено да је, као власник сеоске кафане, осумњичен да је лијековима, у комбинацији са алкохолом, омамљивао госте у свом локалу, након чега их је пљачкао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана