Брчак осуђен на 26 мјесеци затвора због дроге

Н. Т.
Брчак осуђен на 26 мјесеци затвора због дроге

БАЊАЛУКА - Саво Секулић (25) из Брчког осуђен је у бањалучком Окружном суду на двије године и два мјесеца затвора јер је другима давао наркотике које је код себе држао ради продаје.

Пресуда је изречена на основу споразума о признању кривице који је закључио са Окружним тужилаштвом, а осуђен је за кривична дјела неовлаштена производња и промет дрога и омогућавање уживања опојних дрога. Након изрицања пресуде Секулићу је продужен притвор који може трајати до правоснажности пресуде, а најдуже док не протекне вријеме трајања казне изречене у првостепеној пресуди. Притвор је продужен због бојазни од бјекства.

Секулића оптужница терети да је од 17. фебруара 2020. године у периоду од 20 часова до 19. фебруара у 16 часова омогућио другима да уживају марихуану. Терете га и да је 18. јула 2020 и 31. маја 2021. године неовлаштено држао у стану и код себе марихуану ради продаје.

Секулић је након изјашњења о кривици побјегао, али је након тога ухапшен у Србији из које је изручен БиХ гдје му одређен притвор у ком се налази.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана