Брчак оптужен за покушај убиства навијача ФК "Црвена звезда"

Н.Т.
Брчак оптужен за покушај убиства навијача ФК "Црвена звезда"

БРЧКО - Марко Дедић (23) из Брчког оптужен је за покушај убиства навијача Фудбалског клуба "Црвена звезда" на путу у мјесту Трњаци Брчко- Бијељина.

Тужилаштво Брчко дистрикта терети га да је заједнио са Н. Б. из аутоматског оружја пуцао на колону возила у којима су били навијачи ФК "Црвена звезда" који су се враћали за Београд у Србију. Наводи се да су се они 20. јуна у мјесту Трњаци аутомобилом којим је управљао оптужени, приближили колони возила с навијачима након чега је Н.Б. из пушкомитраљеза "калашњиков" испалио више метака у правцу колоне. Хици су погодили и оштетили  оба возила  у колони. Једно од зрна прошло је кроз вјетробранско стакло задњег возила, и повриједио двојицу малољетника из Приједора. Један од њих Р. Д. је погођен у вратну кичму и тешко је повријеђен.                   

Оптужницу против Дедића  подигло је Тужилаштво Брчко дистрикта,а потврдио је Основни суд.

- Тужилаштво је, у сарадњи с Полицијом Дистрикта, спровело брзу, интензивну и свеобухватну истрагу окончавши је према Дедићу подизањем оптужнице за свега два и по мјесеца након критичног догађаја. Он је оптужен за кривична дјела покушај убиства, изазивање опште опасности и недозвољеног држања оружја или експлозивних материја-саопштило је Тужилаштво Брчко дистрикта.

Додаје се да је уз оптужницу затражено продужење притвора оптуженом због опасности од бјекства и бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или кривотворити доказе или трагове важне за кривични поступак,.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана