Брчак оптужен да је запалио аутомобил посланика у Скупштини дистрикта

Небојша Томашевић
Брчак оптужен да је запалио аутомобил посланика у Скупштини дистрикта

БРЧКО ДИСТРИКТ - Недељко Трифковић (20) из Брчког оптужен је да је подметнуо пожар под аутомобил посланика у Скупштини Брчко дистрикта Уроша Војновића чиме је причинио штету од око 35.000 КМ

Оптужницу која га терети за изазивање опште опасности подигло Тужилаштво Брчко дистрикта, а потврдио Основни суд.

Трифковића терете да је 29. маја, око два часа, запалио Војновићев аутомобил "киа frontage" који је био паркиран испред дворишта  куће у улици Босанских Краљева у насељу „Ш“ у Брчком.

Наводи се да је оптужени возило посуо бензином који је донио са собом у пластичној флаши те га запалио. Возило је у потпуности уништено, а његова тржишна вриједност процијењена је на 35.468 КМ.

Тужилаштво Брчко дистрикта је саопштило да је у овом случају обухваћен и Н.К. који је тражио од Трифковића да за новац запали Војновићев аутомобил. Војновић чије возило запаљено је иначе посланик Уједињене Српске .

Незванично сазнајемо је Никола Кокановић (22) особа која је тражила подметање пожара.

Тужилаштво Брчко дистрикта, наводећи његове иницијале, саопштило је да се истрага против Кокановића води се и због изазивања пожара на још једном аутомобилу, који је подметнула малољетна особа 15. јула.

Осим тогa малољетника сумњиче да је по налогу Кокановића 17. августа бацио  екплозивну направу на угоститељски објекат "Дос Манос".

Кокановић је ухапшен 27. августа и одмах притворен, док су малољетику за кога се сумња да је непосредно поступао по његовим налозима изречене мјере забране.

Н.Т.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана