Брчак оптужен да је малољетну супругу тјерао на просјачење и проституцију

ГС
Foto: Кликс

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против 26-годишњег Ш. Ш. из овог града због сумње да је навођењем на просјачење и проституцију искориштавао малољетну супругу, којој је пријетио и употребом физичке силе.

Како су навели из брчанског тужилаштва, Ш. Ш. је оптужен за трговину људима искориштавањем особе која није навршила 18 година живота.

- Тужилаштво Дистрикта оптужило је Ш. Ш. да је од краја 2019. до средине 2020. године, у намјери да искориштавањем малољетне ванбрачне супруге прибави противправну имовинску корист, од ње свакодневно захтијевао да просјачи те да му предаје тако прибављени новац. Уз то, сумња се да је од оштећене захтијевао и да особама, која покажу интересовање, понуди пружање сексуалних услуга за новчану накнаду - прецизирано је у оптужници.

Даље се каже да је он према супрузи континуирано примјењивао физичко насиље и пријетње, усљед чега је жртва доведена у стање беспомоћности и под потпуну контролу осумњиченог, преноси ''Кликс''.

- С друге стране, сарадњом Тужилаштва с Полицијом и Центром за социјални рад Дистрикта спријечено је даљње искориштавање жртве која је институционалном заштитом измјештена у сигурну кућу, гдје још борави. Сарадња надлежних на овом подручју проводи се и путем локалног координационог тима за борбу против трговине људима, али и државне ударне групе у коју је активно укључено Тужилаштво Брчко - навели су из тужилаштва.

Основни суд Дистрикта у Брчком је потврдио оптужницу којом се Ш. Ш. терети за кривично дјело трговине људима с прописаном казном затвора од најмање десет година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана