Брчак докторици пријетио пиштољем

Н.Т.
Foto: Илустрација

БРЧКО - Асмира Б. (32) из Брчког оптужен је за угрожавање сигурности јер је пиштољем пријетио меидицинским радницима у подручној амбуланти у брчанском насељу Ријеке.

Оптужницу против њега подигло је Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ, а потврдио је Основни суд у Брчком. Према закону уколико му се докаже кривица пријети му од три мјесеца до пет година робије.

Асмира Б. терете да је кривично дјело починио 22. марта када је око 12 часова дошао у подручну амбуланту у насељу Ријеке гдје прво вријеђао медицинске раднике, а затим потегао пиштољ.

- Незадовољан објашњењем процедуре према којој о продужењу његовог боловања једино може одлучити надлежна љекарска комисија,  изреволтирано је почео лупати рукама по столу докторице А.К., бацати инвентар по ординацији, викати и псовати. Када су  медицинске сестре позвале полицију,  истрчао је до свог аутомобила,  узео спортски  пиштољ "Аирсофт Цолт" који је био сличан правом пиштољу, те поново ушао у ординацију и оружјем пријетио докторици - наводи се у оптужници.

Додаје се да је докторица А. К. плашећи се за живот молила Асмира Б да се смири, али је он наставио да протестовује и маше оружјем да би, очекујући долазак полиције, коначно испустио пиштољ и побјегао из амбуланте

Из Тужилаштва наводе да је послије вишечасовне полицијске потраге за њим на подручју Брчког и Челића, оптужени сам дошао до станице полиције у Брчком и предао се.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана