Браћа дивљала "голфом" по Градишци, псовали српску мајку и цркву

Ј. Са.
Foto: Илустрација

ГРАДИША - Браћа Ибрахим (27), Авдо (28) и Амир (20) Хаџикић, сви из Кладња ухапшени су због сумње да су возилом "голф" дивљали по путу, сазнаје "Глас Српске".

Незванично сазнајемо да су псовали српску мајку и цркву.

Из Полицијске управе Градишка саопштили су, уз навођење иницијала осумњичених, да су ону пријављени и ухапшени у четвртак у вечерњим часовима.

"Службеници Полицијске станице Градишка идентификовали су и ухапсили И. Х, А. Х. и А. Х. због почињеног прекршаја о јавном реду Републике Српске (вријеђање)" саопштено је из полиције.

Додају да су њих тројица у улици Војводе Живојина Мишића у Градишци дивљали цестом, те изговарају погрдне ријечи, што је код грађана изазвало осјећај узнемирености.

Како нам је потврђено, током контроле осумњичених, утврђено је да је возилом "голф" управљао А. Х.  најстарији брат који је био под утицајем алкохола и није имао возачку дозволу.

"Он је, управљајући возилом, нагло повећавао брзину, те изазвао прекомјерну буку и шкрипу усљед проклизавња точкова. На основу извршених провјера у Регистру новчаних казни утврђено је да  има дуг од 6.110 КМ. Возило је привремено одузето, а против А. Х. ће бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду због почињених прекршаја по Закону о јавном реду и миру и Закону о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, док су лицима И. Х. и А. Х. због почињеног прекршаја по Закону о јавном реду и миру уручени прекршајни налози" наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана