Одређен притвор за Божовића и Миловановића

Срна
Одређен притвор за Божовића и Миловановића

САРАЈЕВО - Суд БиХ донио је рјешење којем је Милошу Божовићу са Цетиња, који је ухапшен по међународној потјерници, одређен привремени притвор, преносе медији.

Притвор по овом рјешењу, које је донесено након одржаног рочишта, како се наводи, може трајати најдуже 18 дана од дана хапшења, односно до 4. августа или до нове одлуке Суда.

Црна Гора је дужна да у наведеном периоду достави екстрадициону молбу, будући да је потраживани тражио даље спровођење екстрадиционог поступка, односно није пристао на поједностављено изручење.

Милош Божовић ухапшен је у Бањалуци по међународној потјерници због сумње да је починио тешко убиство.

Ухапшени су и полицијски службеници Младен Миловановић, Предраг Ватреш и Горана Речевић због сумње да су починили кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела.

Миловановићу одређен једномјесечни притвор

Основни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Младену Миловановићу због сумње да је починио кривично дјело помоћ починиоцу послије извршеног кривичног дјела.

"Осумњичени Миловановић Младен заједно са осумњиченим Ватреш Предрагом и Речевић Гораном у временском периоду од дана 31.05.2021.године до 18.07.2021.године, у  Бања Луци и на подручју других градова БиХ,  пружао помоћ  М.Б. држављанину Републике Црне Горе, за којим је расписана црвена  потјерница Интерпола због кривичног дјела тешко убиство почињено у Црној Гори", навели су из ОЈТ Бањалука.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због опасности од бјекства осумњиченог, те због постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао утицати на свједоке, сходно члану 197. став 1. тачка  а. и б.  Закона о кривичном поступку Републике Српске, преноси АТВ.

Осумњичени Предраг Ватреш и Горана Речевић су након обављене криминалистичке обраде пуштени и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе, наводе из Тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана