Бодибилдеру из Добоја година и по затвора због саобраћајне несреће

Н. Т.
Foto: Архива

ДОБОЈ – Бодибилдер Александар Васиљевић из Добоја, јавности познат по афери с католичким свештеником, осуђен је у добојском Окружном суду на годину и по затвора јер је пијан скривио несрећу у којој је страдало деветогодишње дијете.

Према пресуди, која је објављена на страници суда уз навођење иницијала, кобна несрећа се десила 30. августа 2009. године. 

Тада је тешко повријеђено деветогодишње дијете Б.И. које је  преминуло пет дана касније. Како се наводи у пресуди до несреће је дошло када је Васиљевић возећи „БМВ" магистралним путем Добој - Дервента на једној раскрсници ударио у задњи ћошак  „голфа" којим је управљао Д.И. и који се укључио са локалног пута. 

Усљед удара путник у „голфу" дијете Б. И. (рођен 2000. године), задобило је вишеструке тешке повреде.  

Повријеђено дијете је смјештено на лијечење, али је 04. септембра 2009. године преминуло усљед оштећења за живот важних можданих центара и поремећаја дисања због нагњечења, расцјепа плућа и прелома ребара. 

У пресуди се наводи  да је Васиљевић био пијан, односно у стадију лаког пијанства с концентрацијом алкохола у крви од 1.18 промила те да  је возио недозвољеном брзином од 86. 7 километара на час. 

Наводи се да брзину није смањио на  50 километара на час прије раскрснице иако је  то прописано законом. Пресудом је  обавезан да плати трошкове кривичног поступка од 1.985 КМ у року од 30 дана од правоснажности Васиљевић је истакао да је неправедно осуђен за дјело за које није крив и то под притиском некадашњег главног тужиоца у Добоју.

- Пет пута сам ослобађан за ово дјело на Основном суду од стране различитих судија и пресуду је укидао Окружни суд. Затим је исти судија Окружног суда предмет пребацио код себе, а  након тога ми је ускраћено право на одбрану те ме осудио на годину дана. Ту пресуду је укинуо Врховни суд Републике Српске и вратио на ново суђење након чега је за један дан одржано рочиште на коме су уведени нови докази да сам осуђиван и након три сата ми је  изречено  годину и по затвора – казао је Васиљевић који је додао да је био у кућном притвору, али је судија Окружног суда донио одлуку да буде враћен у притвор иако није прекршио мјере.

Он сматра да  му се некадашњи главни тужилац у Добоју свети јер је суђен за изнуду од католичког свештеника.

Васиљевић је широј јавности најпознатији по афери с католичким свештеником којег је уцјењивао порно-снимцима заједно с бившом дјевојком  Сашком Ковачевић, познатом ка "фатална Сашка".

Васиљевић ја зато осуђен на седам мјесеци, а Ковачевићева на годину затвора. Васиљевићу су у посљедње вријеме запаљена два возила. 

Васиљевић је иначе професионални бодибилдер у којем је веома успјешан и иза себе има више освојених титула у овом спорту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана