Блесићу 18 мјесеци затвора због врбовања дјеце ради обљубе

N.T.
Блесићу 18 мјесеци затвора због врбовања дјеце ради обљубе

БИЈЕЉИНА - Остоја Блесић звани Брацо из Градишке осуђен је у бијељинском Осноном суду на годину и по затвора и новчану казну од 2.000 КМ јер је путем друштвених мрежа договарао састанак са дјететом ради сексуалног искриштавања и обљубе, потврђено је „Гласу Српске“.

Он је осуђен за кривична дјела кориштење рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење сексуалног злостављања или искориштавања дјетета. Осим за то, истом пресудом осуђен и за недозвољено држање оружја или експлозивних материја јер је код њега нађена војна мунција.

Пресуда је изречена на основу споразума о признању кривице који је он закључио са Окружним јавним тужиоцем у Бијељини.

Према оптужници  Блесић је од маја 2022. до 27. јуна ове године контактирао профиле који су креирали прикривени истражиоци са легендама сличним профилима оштећене дјеце са подручја града Бијељине, те ступао у контакт са дјететом за које је вјеровао да има 13 година и комуницирао на сексуално експлицитан начин.

- Користећи профиле на друштвеној мрежи Фејсбук, преко апликације Месинџер и Вибер, он је слао експлицитне порнографске фотографије свог полног органа и договарао састанак са истражиоцем, мислећи да је ријеч о дјетету-стоји у оптужници.

Додаје се да је Блесић имао намјеру да дијете обљуби, иако му је јасно и недвосмислено развијена свијест да се дописује са дјететом од 13 година те да је дописивања дошао на договорено мјесто ради састанка, на паркинг у улицу Стефана Дечанског.

Блесића терете и да је путем интернета посјећивао  странице са фотографијама дјечије порнографије, прибављао их за себе или другог, те дијелио такве садржаје.

Након хапшења код њега је претресом у кући у којој је настањен пронађена већа количина муниције. Ријеч је о војној муницији калибра 7,62 милиметара и то  90 метака и 14 метака пиштољског калибра девет милиметара.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана