Бјелопољац ухапшен због сумње да је отео и продао малољетницу

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ПОДГОРИЦА - Припадници Управе полиције Црне Горе у Пљевљима расвијетлили су нестанак малољетнице и утврдили да је била отета и продата за 500 евра ради склапања недозвољеног брака, док је осумњичени за кривична дјела отмица и трговина људима ухапшен.

Ухапшено је лице из Бијелог Поља чији су иницијали М.В. (26), саопштено је из црногорске Управе полиције. Пљевљској полицији је 20. септембра Центар за социјални рад пријавио да су два лица пријавила нестанак малољетнице из насеља Трлица у Пљевљима.

Полиција је утврдила да је М.В. оштећену ударио више пута у главу, насилно увукао у своје возило, којим ју је одвезао у Подгорицу и продао мушкарцу за 500 евра ради склапања недозвољеног брака. У саопштењу се наводи да је то лице малољетницу држало затворену у кући у насељу Коник, а након што је сазнао да за њом трага полиција, 29. септембра јој је дозволио да напусти кућу.

М.В. је откривен и ухапшен у Бијелом Пољу због сумње да је извршио ова кривична дјела, а према налогу државног тужиоца у бјелопољском Вишем државном тужилаштву. Припадници Управе полиције предузимају активности на утврђивању свих чињеница у вези са наведеним догађајем и евентуалне умјешаности других особа из Пљеваља, Бијелог Поља или Подгорице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана