Бјегунац од правосуђа експресно пуштен, па поново ухапшен у Требињу

АТВ
Бјегунац од правосуђа експресно пуштен, па поново ухапшен у Требињу

ТРЕБИЊЕ - Александар Лучић (42) из Требиња, који се више од годину дана налазио у бјекству од правосуђа Републике Српске, ухапшен је вечерас у Требињу по потјерници за учешће у паљевинама и минирању возила у Херцеговини.

Како је потврђено за АТВ Лучића су ухапсили полицијски службеници ПУ Требиње по потјерници која је расписана у оквиру предмета ”Огањ” због сумње да је заједно са још двије особе учествовао у паљевинама седам аутомобила, те подметањем бомбе под једно возило током 2020. и 2021. године.

Лучић је данас у пратњи браниоца ушетао у Палату правде у Требињу, иако је за њим била активна међународна потјерница. Будући да му је ранијом одлуком суда одређен једномјесечни притвор, било би логично да је по уласку у суд ухапшен и спроведен у КПЗ Требиње. Међутим, у року од сат времена заказано је рочиште и донесено је рјешење о укидању притвора!? Лучић је потом пуштен на слободу, али су га по изласку из Палате правде ухапсили полицијски службеници ПУ Требиње на основу расписа о трагању.

Испитује се и као је човјек с потјерницом успио да пређе границу БиХ и напрасно се појави у Требињу када постоје докази да се претходно налазио у иностранству. Шта је у свему радила Гранична полиција БиХ и да ли је Лучић у земљу ушао илегално, такође је предмет даље истраге.

Подсјетимо, акција ”Огањ” спроведена је у јуну прошле године. Тада је ухашпен О.М. док су Лучић и још једна особа били недоступни истражним органима и за њима су расписане потјернице. Из полиције је тада саопштено да се све тројица сумњиче за оштећење и одузимање туђе ствари и изазивање опште опасности, односно за подметање пожара под укупно седам возила, те подметање бомбе под један аутомобил на подручју Требиња.

Лучић је истражним органима познат као вишеструки преступник. Пресудом Суда БиХ јануару 2014. године осуђен је на годину дана затвора због трговине дрогом. Пресуда је изречена након што је споразумно признао да је као припадник криминалне групе организовао међународни промет, пренос и превоз и продају веће количине марихуане, која је у БиХ долазила из Црне Горе преко илегалних граничних прелаза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана