Бивши шеф брчанске полиције пријавио да га је напао бивши министар

ГС
Бивши шеф брчанске полиције пријавио да га је напао бивши министар

БРЧКО - Полиција и Тужилаштво у Брчком поступају по наводима пријаве да је синоћ дошло до физичког сукоба између бившег министра саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђа Поповића, те бившег шефа полиције Брчко дистриктра Горана Лујића, у једном угоститељском објекту у том мјесту, потврђено је „Независним новинама“.

Портпарол полиције Брчко дистрикта Џевида Хукичевић је рекла да је полицији јуче око 18.25 часова, Г.Л. пријавио да га је Ђ.П. физички напао па се удаљио са лица мјеста.

-Након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста и предузели све мјере и радње из своје надлежности. О свему је обавијештено Тужилаштво Брчко дистрикта под чијим надзором се врше даље систражне радње и утврђују сви детаљи - рекла је Хукичевићева.

У Тужилаштву Брчко су потврдили да је о свему обавијештен тужилац и да се предузимају све мјере и радње.

Лујић тврди да га је Поповић ударио у главу, те му исјекао руку, а када је узео телефон да позове полицију, „Поповић је побјегао“.

-Шта да вам кажем, то је такав профил човјека. Био је пијан, па ме је напао. Мог пријатеља, који је сједио са мном, је ударио боксером. Било је то потпуно безразложно. Обратио ми се с пријетњом „Што те нисам раније убио“. У питању је потпуно несхватљиво понашање. Пријављен је полицији, сад ће полиција спровести поступак - рекао је Лујић.

Ђорђе Поповић потврдио је за „Независне новине“ да је синоћ у ресторану у Брчком дошло до инцидента са Гораном Лујићем, односно до, како тврди, нагуравања.

-Било је ту неких више вербалних нота. Ништа спектакуларно. Више је у питању нагуравање - рекао је Поповић.

На питање да ли је побјегао са мјеста догађаја, како постоје тврдње, рекао је да није, нити је имао одакле бјежати.

-Не знам шта бих вам рекао. Има ту један сукоб који између нас датира још из 2007. године, када је он кукавички одрадио да ја будем један од оних које је тада замјеник високог представника смијенио. Има ту анимозитета и нетрпељивости. А остало нека полиција одради. Ја нисам повријеђен, нити ме је полиција још саслушала. Има ту свједока - каже Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана