Бивши репрезентативац БиХ осуђен на три године затвора због уцјењивања љубавнице

Срна
Бивши репрезентативац БиХ осуђен на три године затвора због уцјењивања љубавнице

ЗЕНИЦА - Кантонални суд у Зеници потврдио је казну за изнуду и осудио је на три године затвора некадашњег рукометног репрезентативца БиХ Емира Шахиновића који је покушао да уцјени љубавницу од које је тражио 65.000 КМ.

Шахиновић, којем је надимак Буби, оптужен је у септембру 2021. године за изнуду 65.000 КМ од особе А. С, жене која му је била љубавница.

Он је, према оптужници, почетком 2019. године запријетио љубавници А. С. да ће њеном мужу Ј. С. открити да су у љубавној вези и да ће све објавити на друштвеним мрежама.

Натјерао ју је да закључе уговор о позајмици и на тај начин је желио да прибави противправну корист.

“Он је 23. јануара 2019. године оштећеној А. С. с којом је био у љубавној вези запријетио да ће њеном мужу открити да су њих двоје у љубавној вези и да ће јавно објавити њихове заједничке фотографије и преписку уколико с њим не закључи уговор о позајмици по којој он као зајмодавац позајмљује новчани износ од 65.000 КМ. Она би му као зајмопримац новац враћала без припадајуће камате у договореним мјесечним ратама до 5. јануара 2028. године.

Иако свјестан да истој није позајмио новац и да је на тај начин уцјењује како би стекао противправну имовинску корист, оштећена је схватила све као пријетњу која ће нашкодити њеној части и угледу, па је из страха с истим закључила наведени уговор”, писало је у оптужници која је подигнута.

Оштећена А.С је пријетњу схватила озбиљно. Пристала је на уговор, али је потом све пријавила и Тужилаштво ЗДК је против њега подигло оптужницу за уцјену.

Након суђена у мају прошле године бивши рукометаш је осуђен на три године затвора. Очекивано, услиједила је жалба, али Кантонални суд у Зеници је одбио жалбу на пресуди и потврдио је казну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана