Бивши припадник "Црвених беретки" који је ухапшен у Тузли предат тужилаштву

Срна
Бивши припадник "Црвених беретки" који је ухапшен у Тузли предат тужилаштву

Осумњичени држављанин Србије Предраг Ратковић предат је у надлежност Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона, саопштено је данас из овог тужилаштва.

Поступајући тужилац донијеће данас наредбу о провођењу исраге, исптитати осумњиченог, након чега ће општинском сду Тузла бити предложено да одреди једномјесечни притвор осумњиченом.

Из МУП-а Тузланског кантона саопштено је данас да су припадници Упаве полиције дошли до обавјештајних података да се на подручју Тузле налази држављанин Србије, који је у бјекству, а доводи се у везу са убиством почињеним у ранијем периоду на подручју Србије.

Након прикупљених оперативних сазнања, лице је 2. августа лоцирано и пронађено у једном од објеката у Тузли. Код себе је посједовало личне документе за које је провјерама утврђено да се ради о фалсификованим документима, док је накнадним радњама утврђено да је лице П.Р. (49) из Ужица.

П.Р. је приведен у службене просторије Управе полиције МУП ТК-а ради криминалистичке обраде, након које је јуче, уз извјештај, предат Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона на даље поступање због постојања сумње да је починио кривично дјело фалсифковање исправе.

У предметним активностима остварена је сарадња Управе полиције МУП ТК-а са Министарством унутрашњих послова Србије и Министарством унутрашњих послова Федерације БиХ.

Плаћени убица и бивши припадник Црвених беретки Предраг Ратковићухапшен је синоћ у Тузли.

Њега су у петак увече идентификовали инспектори обавјештајног одјељења, након чега су специјалци спровели акцију у близини Хотела Тузла.

Петковић је посједовао папире на име Ненад Драгосавац. Код њега у моменту хапшења није пронађено оружје. Без обзира на то, Ратковић ће бити предат Тужилаштву Тузланског кантона које би требало одлучити о његовој даљој судбини.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана