Бивши полицијски инспектор пуштен из притвора уз мјере забране

Н.Т.
Foto: Фејсбук

САРАЈЕВО - Суд БиХ је укинуо притвор и одредио мјере забране бившем полицијском инспектору МУП-а РС Младену Миловановићу кога сумњиче за учешће у организованом шверцу дроге у оквиру предмета „Транспортер".

- Суд је прихватио приједлог Тужилаштва БиХ и осумњиченом Миловановићу укинуо притвор и одредио мјере забране напуштања боравишта и путовања као и мјеру забране састајања са одређеним лицима. Те мјере могу трајати док за тим постоји потреба, а контрола оправданости вршиће се свака два мјесеца - наводи се у саопштењу Суда БиХ.

Додаје се да је Миловановић осумњичен  за организовани криминал, неовлашћени промет опојним дрогама, повреда тајности поступка, те  примање дара и других облика користи из Кривичног закона БиХ, као и за злоупотребу службеног положаја или овлашћења из  Кривичног закона Републике Српске. 

Акција "Транспортер" покренута је у новембру 2021. године када је ухапшено 11 особа због сумње да су се као  међународна организована криминална група шверцали марихуану и кокаин. 

Тада су заплијењена 303 килограма сканка вриједна 1,2 милиона КМ.

Миловановића терете да је особама из криминалног миљеа одавао службене тајне те информације о истрагама које су се против њих водиле. Истрагу против њега наставља Тужилаштво БиХ. 

Њега  полиција Српске терети и да је у јулу 2021. године помагао у скривању припадника Шкаљарског клана Милоша Божовића, због чега је и добио отказ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана