Бивши начелник Kалесије осуђен на шест мјесеци затвора, незаконито дијелио парцеле

Срна
Бивши начелник Kалесије осуђен на шест мјесеци затвора, незаконито дијелио парцеле

ТУЗЛА - Врховни суд ФБиХ потврдио је пресуду Кантоналног суда Тузла од шест мјесеци затвора бившем начелнику Калесије Расиму Омеровићу за противзаконито посредовање, саопштено је данас из Кантоналног тужилаштва.

Омеровић се оптужницом Кантоналног тужилаштва теретио да је у августу 2014. године као начелник општине Калесија искористио службени положај и посредовао да се изврши службена радња која се не би смјела извршити.

Он је осуђен јер је, у поступку избора за најповољнијег понуђача за закуп пољопривредног земљишта, од чланова Комисије за избор најповољнијих понуда, који су му хијерархијски били подређени, тражио да измјене већ утврђену листу и кумулативне бодове за најповољније понуђаче.

Тако су на тражење оптуженог чланови Комисије извршили исправку првобитно сачињеног приједлога листе и сачинили листу како је Омеровић тражио.

На овај начин су оштећена два пољопривредника са подручја Калесије која су имала најповољнију понуду за веће парцеле земљишта које су требали добити у закуп, али су те парцеле у укупној површини већој од 43 хектара додијељене особи која није имала повољнију понуду, док су повољнији понуђачи добили мање парцеле земљишта за које нису ни аплицирали.

Омеровић је посредовао према члановима Комисије да учине радње које нису смјели учинити и поступио супротно одредбама Правилника о критеријима за избор најповољнијих понуђача за закуп пољопривредног земљишта на подручју општине Калесија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана