Бивши министар Миленко Савановић пријављен за злоупотребу тешку 1,3 милиона КМ

ГС
Бивши министар Миленко Савановић пријављен за злоупотребу тешку 1,3 милиона КМ

БАЊАЛУКА - Управа криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске пријавила је Окружном јавном тужилаштву бившег министра рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленка Савановића, због сумње да је то министарство оштетио за више од 1,3 милиона КМ, јавили су медији у РС.

Уз навођење иницијала, из МУП-а Српске саопштили су да је њихова Управа криминалистичке полиције, поступајући по Захтјеву Окружног јавног тужилаштва Бањалука, доставила том тужилаштву извјештај који Савановића терети за злоупотребу службеног положаја или овлашћења.

-М.С. је осумњичен да је обављајући функцију министра  у Министарству рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске током 2016. године искористио свој службени положај, те прибавио имовинску корист за извођаче радова који су имали склопљен уговор са Министарством у износу од 1,314 милиона КМ, а на штету Министарства - навели су у МУП-у Српске.

Савановић је за „Независне“ рекао да је ова пријава политички обрачун.

-МУП ради свој посао. Ја се не осјећам одговорним, то су обичне инсинуације. Ако ме буду звали тамо гдје требају звати, а то је Тужилаштво, ја ћу дати изјаву. То је политички обрачун, да ја вама кажем, ја сам у политици био са њима и отишао сам од њих - рекао је Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана