Бивши директор "Завода дистрофичара" пријављен тужилаштву

Небојша Томашевић
Бивши директор "Завода дистрофичара" пријављен тужилаштву

БАЊАЛУКА – Бивши директор Центра за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида у Бањалуци - "Завод дистрофичара" Жељко Убипарип пријављен је Окружном тужилаштву због сумње да је злоупотребама оштетио раднике за 135.990 КМ, потврђено је "Гласу Српске".

Како сазнајемо терете га да радницима није исплатио плате и доприносе те је проневјерио новац који су они уплаћивали у Фонд солидарности Републике Српске.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, терете га да је починио кривична дјела злоупотреба службеног положаја и повреда основних права радника.

- Лице Ж. У. сумњичи се да је кривична дјела починило од 19. фебруара 2015. до 18. маја 2022. године

. Као одговорно лице акционарског друштва у Бањалуци, неизвршењем своје службене дужности лице Ж.У. је раднике ускратило за доприносе и примања, те ненамјенски потрошило новац који су они уплаћивали у Фонд солидарности Републике Српске

На тај начин је причинило штету радницима од око 135 990 КМ - стоји у саопштењу полиције. Убипарип је дао оставку на мјесто директора Завода дистрофичара након протеста незадовољних радника у априлу 2022. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана