Бивши директор и радница бибилиотеке у Братунцу пријављени за незаконито запошљавање

Небојша Томашевић
Бивши директор и радница бибилиотеке у Братунцу пријављени за незаконито запошљавање

БРАТУНАЦ - Бивши директор Народне бибилиотеке у Братунцу Славољуб М. и радница те установе Тамара Т. из Братунца пријављени су бијељинском Окружном тужилаштву због злоупотребе положаја.

Према незваничним информацијама, Славољуба М. терете да је незаконито примио у радни однос Тамару Т. којој је издао и лажну потврду о радном искуству.

- Тамара Т. је ту потврду, иако је знала да је лажна, приложила као доказ да положила стручни испит. Увјерење о положеном испиту је приложила на конкурс за посао у Народној библиотеци у Братунцу. Славољуб М. ју је након тога  запослио као најбоље рангираног кандидата-рекао је извор близак истрази.

Полицијска управа Зворник, наводећи иницијале, саопштила је да Славољуба М. и Тамару Т. сумњиче за  злоупотребе службеног положаја или овлашћења.

- Лице С.М. се сумњичи да је у својству одговорног лица јавне установе у Братунцу од 1. фебруара 2020. године до 15. јула 2021. године искористило свој службени положај и овлаштења, те заједно са  Т.Т. из Братунца починило кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења -саопштила је полиција не наводећи детаље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана