Бившем полицијском инспектору притвор због шверца дроге

Јасмина Салопек
Бившем полицијском инспектору притвор због шверца дроге

САРАЈЕВО – Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Младену Миловановићу, који је осумњичен за кривична дјела организовани криминал у вези са неовлашћеним прометом опојних дрога, повреда тајности поступка и примање дара.

У оптужници се наводи да Миловановићу притвор траје од дана хапшења или до нове одлуке Суда.

- Притвор је одређен због постојања како општег тако и посебног притворског разлога, тачније, због бојазни да ће утицати на свједоке, саучеснике или прикриваче – наведено је у оптужници.

Миловановић је био инспектор у МУП-у Српске, али је суспендован након што је хапшен због сумње да је помогао у бјекству и скривању држављанина Црне Горе Милоша Божовића из Цетиња који се повезује са "Шкаљарским кланом".

Тужилаштво БиХ затражило је одређивање притвора само за једну особу – Миловановића од укупно  шест ухапшених у Бањалуци у акцији "Транспортер", која је усмјерена против шверца дроге и других кривична дјела.

 У акцији су ухапшени  бивши савјетник некадашњег министра безбједности БиХ Драгана Мектића Бојан Цвијетић, те бивши полицијски службеници Миловановић, Предраг Ватреш, Синиша Вукашиновић, као и активни полицијски инспектори Данијел Ковачић и Миладин Вучић.

-Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за једну особу, као и мјере забране за пет осумњичених особа - саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Мјере забране предложене су за Цвијетића, Ватреша, Ковачића, Вучића и Вукашиновића.

За Цвијетића је предложане забрана напуштања боравишта, забрана путовања уз одузимање путних исправа и забрана издавања нових путних исправа, као и забрана кориштења личне карте за прелазак границе БиХ. За остале је предложена забрана посјећивања одређених мјеста и забрана састајања са одређеним особама.

-Осумњичени се терете да су дужи период вршили међународно кријумчарење и промет дрога на подручју БиХ и земаља региона, а коју су набављали са подручја Албаније, Црне Горе и Јужне Америке, а осумњичени актуелни и бивши запосленици МУП-а Републике Српске, злоупотребљавајући свој службени положај прибављали информације и одавали их организаторима и припадницима групе, те на тај начин стицали одређену новчану или неку другу корист за себе - навели су из Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана