Бившем директору осам мјесеци затвора за куповину возила

ГС
Бившем директору осам мјесеци затвора за куповину возила

САРАЈЕВО - Општински суд у Сарајеву прогласио је кривим Сену Шеховића, бившег директора Фондације за пружање помоћи у рјешавању стамбених питања припадника борачке популације, те га осудио на осам мјесеци затвора за незакониту куповину фолксваген тигуана.

Пресуда је услиједила након прихватања споразума о признању кривице са Тужилаштвом Кантона Сарајево, а које је Шеховића теретило за злоупотреба положаја или овлаштења.

Истовремено, на рачун оштећене Фондације Шеховић је, како наводе из Тужилаштва, уплатио 15.000 КМ, док је преостали износ од 18.000 КМ дужан уплатити сукцесивно у периоду од три године.

Оптужени се теретио да је од јуна 2016. до октобра 2018. године, незаконито купио фолксваген тигуан, новцем са рачуна Фондације који је намијењен за помоћ борачкој популацији у ФБиХ.

То је, како је саопштило Тужилаштво, урадио без сагласности Владе ФБиХ као оснивача те без знања и неопходне Одлуке Управног одбора.

"Тај аутомобил дао је на кориштење оптуженом Шерифу Патковићу који га је користио без да је сачињавао путне налоге и без било каквих ограничења. Тако су заједно Шериф Патковић и Сено Шеховић причинили штету Фондацији за борачка питања од 65.991,44 КМ. Суђење првооптуженом Шерифу Патковићу се наставља", саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана