Бившег фудбалера претукли па му пуцали у главу

ГС
Адмир и Алмир Рашчић
Foto: Кликс | Адмир и Алмир Рашчић

ГОРАЖДЕ - Бивши фудбалер Алмир Рашчић синоћ је око 22 часа у Горажду тешко претучен, а нападачи су му затим пуцали у главу, сазнаје портал Кликс.

Он је хитно превезен у Сарајево гдје је и оперисан, а тренутно је у коми.

Кликс сазнаје да су га на кућном прагу, за сада непознате особе прво претукле палицама, а затим су му пуцали у главу из ватреног оружја.

Рашчић је у критичном стању амбулантним колима пребачен у Клинички центар Универзитета у Сарајеву гдје је одмах оперисан.

Тужилац је рекао да је напад окарактерисан као покушај убиства и да је истрага у току, као и потрага за нападачима.

Према ријечима комшија и становника Горажда, који су у шоку због овог немилог догађаја, Рашчића сви познају као спортисту и човјека који није имао никаквих проблема с другим људима, због чега никоме није јасан мотив овог напада.

Током каријере био је члан фудбалских клубова Горажде, Жељезничар, Вележ, Олимпик, Орашје и Задар.

Алмиров старији брат је Адмир Рашчић који је носио дресове Жељезничара, Сарајева, Борца, а њихов отац је Мухидин Рашчић, иначе члан Извршног одбора Ногометног фудбалског БиХ и предсједник ИО Фудбалског савеза Босанско-подрињског кантона (БПК).

Мухидин Рашчић рекао је за “Дневни аваз” да није добра ситуација и да је била “сачекуша”.

-Пошао је по жену и млађег сина, старијег је оставио у стану, срећа -додао је Мухидин Рашчић.

-Мушкарац чији су иницијали А.Р. претучен је у Горажду и задобио је повреде опасне по живот - рекао је Срни портпарол Министарства унутрашњих послова Босанско-подрињског кантона Горажде Мирсад Каменица.

Каменица је рекао да је у току проналажење извршилаца овог кривичног дјела, које је кантонални тужилац окарактерисао као убиство у покушају.

Он је навео да је синоћ у 21.48 часова непознато лице телефоном пријавило да у пролазу једне зграде, на бетону лежи повријеђен и крвав мушкарац.

-На лице мјеста изашла је патрола полиције Горажде и Хитна помоћ. Повријеђени је одмах превезен у Кантоналну болницу Горажде - рекао је Каменица.

Он је додао да је дежурни љекар констатовао да повријеђени има прелом лобање и крварење изнад лијевог ува и да је животно угрожен.

-О овом догађају обавијештен је кантонални тужилац, који је дјело окарактерисао као убиство у покушају - рекао је Каменица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана