Бивша службеница РАК-а добила три године затвора за превару "тешку" 34.440 евра

ГС
Бивша службеница РАК-а добила три године затвора за превару "тешку" 34.440 евра

САРАЈЕВО - Некадашња радница Регулаторне агенције за комуникације (РАК) Јасмина Бурековић осуђена је у Суду БиХ на три године затвора због преваре у служби "тешке" 34.440 евра.

- Оптужена је кривично дјело починила, као службено лице у институцијама БиХ, од јануара 2010. до краја 2019. године. С циљем да себи прибави противправну имовинску корист подносила је лажне обрачуне, односно лажне налоге за исплате. На тај начин је довела у заблуду овлаштене особе да изврше незаконите исплате, прибавивши тако за себе противправну имовинску корист у укупном износу од 34.440 евра, односно 67.358,79 КМ - саопштио је Суд БиХ.

Према оптужници, она је кривотворила и употријебила налоге за подизање новца са девизног рачуна РАК-а, у више од 30 наврата, у различитим износима најчешће од неколико стотина, па до 3.750 еура.

Наведено је да је Бурековић на налозима кривотворила потписе овлаштених особа - потписника из РАК-а, па након тога налоге овјеравала службеним печатом.

Оптужена је да је на истакнути начин незаконито подигла и присвојила новац у укупном износу од 34.440 еура (67.358 КМ), као наводне аконтације за службена путовања упосленика РАК-а, који новац потом није полагала у девизну благајну РАК-а, већ га је задржавала за себе, а рачуноводству институције достављала кривотворене податке, како би прикрила стварно стање на девизном рачуну.

Од оптужене је одузета незаконито стечена имовинска корист, а како је саопштено ради се о неправоснажној пресуди на коју је дозвољена је жалба вијећу Апелационог одјељења Суда БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана