Бивша дјевојка Џенана Мемића ухапшена у оквиру истраге његовог убиства

Небојша Томашевић
Бивша дјевојка Џенана Мемића ухапшена у оквиру истраге његовог убиства

САРАЈЕВО - Бивша дјевојка убијеног младића Џенана Мемића, Алиса Рамић (дјевојачки Мутап) као и радник једног хотела на Илиџи Муамер О. ухапшени су у оквиру истраге убиства Мемића, потврђено је "Гласу Српске".

По налогу Тужилаштва БиХ и Суда БиХ данас је претресено више локација на подручју Сарајева, Зенице и Бањалуке.

- Активности се врше у оквиру предмета на којем Тужилаштво БиХ интензивно ради, а који се односи на кривично дјело организовани криминал у вези са ометањем истраге и прикривањем доказа, а у вези са страдањем младића Џенана Мемића у фебруару 2016. године. Двије особе, чији се простори претресају, су припадници Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ - саопштило је Тужилаштво БиХ.

Из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево потврђено је да по налогу поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ врше претресе на двије локације на подручју Кантона Сарајево.

- Једна локација је на подручју општине Илиџа, друга на подручју општине Стари град Сарајево. Током данашњих активности полицијски службеници Управе полиције МУП-а КС слободе су лишили двије особе, и то: А.Р. и М.О.У циљу заштите интереса истраге, у овом моменту не можемо дати више информација - саопштено је из МУП-а КС

Додали су да полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево поступају по Наредби Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ с циљем прикупљање доказа, расвјетљавања и документовања кривичних дјела која су предмет истраге у оквиру случаја "Џенан Мемић".

До сада су у овом предмету ухапшене три особе, међу којима је и отац Алисе Мутап, Зијад. Он се налази у притвору као и Хасан Дуповац и Јосип Барић, полицијски службеници МУП КС.

Алиса Рамић је била са Мемићем када је страдао, али од тада тврди да има амнезију која је посљедица повреда које је тада задобила и да се не сјећа догађаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана