Билећа полиција: Грађани да предају нелегално оружје

Srna
Foto: Срна

БИЛЕЋА - Полиција у Билећи апеловала је данас на све грађане да оружје, чије је набављање, држање и ношење забрањено, предају у надлежну полицијску станицу у оквиру кампање "Поштуј живот, не оружје", која траје до краја марта.

У оквиру те кампање сваки комад оружја може да се преда у надлежну полицијску станицу без казне за нелегално посједовање, саопштено је из требињске Полицијске управе.

Из Полицијске станице Билећа апеловали су да сви грађани такво оружје предају како би били спријечени трагични догађаји које може изазвати нестручна и неправилна употреба оружја.

Полиција у Билећи данас је грађанима подијелила и промотивни материјал у оквиру те кампање, која је почела 22. септембра, а сада је у току њен трећи дио, у коме је акценат на информисању грађана о могућности предаје оружја.

Из полиције су навели да су у прошлој години на подручју које покрива Полицијска станица Билећа евидентирана четири кривична дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и три прекршаја у вези са оружјем.

У саопштењу се подсјећа да Министарство унутрашњих послова Републике Српске кампању "Поштуј живот, не оружје" реализује уз подршку Развојног програма УН и агенција за спровођење закона у БиХ, са циљем позива грађанима на конкретну општу акцију, како би се спријечили случајеви злоупотребе оружја, те превенирао и смањио посјед нелегалног оружја.

Кампања је подржана кроз пројекат "Превенција и смањење посједа нелегалног оружја у БиХ" који финансирају Њемачка, Холандија, Шведска, Француска, Велика Британија и Норвешка, уз подршку Европске уније, кроз Мултилатерални повјерилачки фонд УН-а /МПТФ/, а спроводи га УНДП у БиХ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана