Бијељинац оптужен за покушај силовања: "Немој покушавати побјећи јер ћу те упуцати"

Срна
Бијељинац оптужен за покушај силовања: "Немој покушавати побјећи јер ћу те упуцати"

БИЈЕЉИНА - Основни суд у Бијељини потврдио је оптужницу против тридесетседмогодишњег Ненада Видаковића због покушаја силовања.

Из Окружног тужилаштва у Бијељини саопштено је да је Видаковић кривично дјело силовање у покушају починио 14. јануара прошле године у свом возилу, на сеоском путу у Бијељини.

Он је то учинио у намјери задовољења сексуалних потреба мимо воље женске особе О.П. из Брчког, којој се лажно представио као брат послодавца са којим је на друштвеним мрежама договорила посао чувања дјетета у Њемачкој за плату од 1.500 евра, наводи се у саопштењу.

Њу је из Брчког испратио њен брат, вјерујући да иде на пут у Њемачку, којег је након насртаја Видаковића успјела кришом позвати мобилним телефоном из аутомобила, тражећи помоћ, наведено је у оптужници.

У покушају да спријечи силовање, О.П. је одгуривала Видаковића од себе, ударала га рукама и вриштала.

"Сада вришти, нико те не може чути и немој покушавати побјећи јер ћу те упуцати", рекао је он.

Након безуспјешних покушаја да отвори врата возила, О.П. је говорила да има менструални циклус, те како би смирила и спријечила насртаје у намјери да има са њом сексуални однос говорила Видаковићу да стане, да прво оду на кафу и договоре се.

Након тога је Видаковић кренуо возилом и рекао да иду његовој кући, а она се, правећи се да има паничан напад, сагела и укључила свој телефон, те позвала брата тражећи помоћ.

Осумњичени је наставио вожњу до оближње куће, власништво Р.В., позвао га да му покаже главни пут, што је О.П. искористила да изађе из возила и затражи помоћ од Р.В. који је позвао полицију.

У оптужници се наводи да је Видаковић покушао друго лице принудити на обљубу употребом силе и пријетње да ће непосредно напасти на живот тог лица, чиме је учинио кривично дјело силовање у покушају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана