Бијељинац био један од главних добављача наркотика у Европу

Небојша Томашевић
Foto: Рапорт

БИЈЕЉИНА - Миливој Тодоровић (47) из Бијељине, који је ухапшен у Франкфурту, осумњичен је да је био један од главних особа у набавци и транспорту наркотика из Јужне Америке за криминалне групе повезане са Шкаљарским кланом, потврђено је „Гласу Српске“.

Извор близак истрази је рекао да је он откривен током вишемјесечне истраге полиције Републике Српске у оквиру предмета „Транспортер“ у којој је разбијена нарко група на чијем челу је био осумњичени Бојан Цвијетић.

- Утврђено је да је Тодоровић повезан са Цвијетићем, али и с Јеленком Кнежевићем који је пао током поменуте акције. Тодоровић је прије ове истраге  био анонимус и није се знало каква је његова улога. Међутим истражиоци су дошли до сазнања и доказа који указују  да је био један од главних играча за набавку кокаина и других наркотика који су продавани широм Европе -рекао је извор близак истрази.

Потврдио је да је утврђено да је Тодоровић имао и профил на Скај апликацији под надимком „Мр Си“ и да је комуницирао са Цвијетићем и Кнежевићем, али и другим особама блиским криминалној групи Шкаљараца.

Према непотврђеним информацијама Тодоровић је наводно био главни за организовање транспорта кокаина из Колумбије за Европску унију и друге државе. Претпоставља се да је дрогу продавао криминалној групи којом је руководио Цвијетић и да им је наркотике допремао до Холандије, одакле су кријумчарени у БиХ. Према незваничним информацијама Тодоровића сумњиче да је  био и сарадник  убијених Алана Кожара и Јована Вукотића.

Према ријечима нашег саговорника МУП Српске је истраживао особу под  надимком „Мр Си“ и током те истраге откривено је да остале криминалне групе сатрађјују с њим.

- У почетку се није знало ко се крије иза тог профила и борба на идентификацији трајала је мјесецима, а након што је откривено да је ријеч о Тодоровићу и да се налази у иностранству обавијштен је и Еуропол и друге полицијске агенције у иностранству. Истражиоци те и других агенција из  нису ни знали ко је он док их МУП РС није обавијестио-рекао је наш извор.

Истакао је да је за Тодоровићем покренута потрага након тих сазнања и он је лоциран у Њемачкој те је и ухапшен у Франкфурту.

Из Тужилаштва БиХ су саопштили да ће у сарадњи са партнерским институцијама предузетуи све како би Тодоровић био изручен у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана